производи

Топки за алуминиумска размена на топлина

Краток опис:

1, апликации за регенеративно креветче
2 media Медиуми за размена на топлина
Регенеративната топка е погодна за гас и гасна гориво е избрана индустриска печка на регенеративен систем за согорување, особено за регенеративна печка за греење од челична индустрија, опрема за печење регенеративна магла, опрема за раздвојување на воздухот за регенераторска печка за регенератор на индустрија за воздух, обоен метал индустрија, исто така се користи во голема фабрика фабрика регенеративна количка печка, регенеративни електрични котли, регенеративната согорувачка индустрија прави регенеративна носач на топлина.


Детали за производот

Ознаки на производот

Апликација:

1, апликации за регенеративно креветче

2 media Медиуми за размена на топлина

Регенеративната топка е погодна за гас и гасна гориво е избрана индустриска печка на регенеративен систем за согорување, особено за регенеративна печка за греење од челична индустрија, опрема за печење регенеративна магла, опрема за раздвојување на воздухот за регенераторска печка за регенератор на индустрија за воздух, обоен метал индустрија, исто така се користи во голема фабрика фабрика регенеративна количка печка, регенеративни електрични котли, регенеративната индустрија за согорување прави регенеративна носач на топлина.

Pроперии:

Сферичните топчиња од алфа-алумина (корунд) се произведуваат со синтерување на калцинирана алумина формирана со топка на температура нешто под точката на фузија на алуминиум оксид од 3704 ° F (2040 ° C). Два вида на процес на формирање: тркалање и притискање.

Топла топка за складирање од цврста алумина од жад е одличен огноотпорен материјал со извонредни карактеристики на мало намалување на линијата за ладење, висока температура на омекнување при оптоварување при висока температура, отпорност на корозија, висока јачина, големо складирање и ослободување на топлина, добра стабилност на термички шок, добра топлинска спроводливост, мал коефициент на топлинска експанзија и така натаму. Врз основа на гас (висока печка, конвертор) и двојно загревање на воздухот (зелено масло, воздух со согорување на висока калорична вредност, како режим на еднократно складирање на топлина), може да направи регенеративната печка за греење да пуши помалку од 20-50%, температура на издувниот чад падна на помалку од 150 степени, приноси за 15-20%, време на загревање на пакувања скратено за 50%, загуба на горење на оксидација намалува 30-50% од заштитата на животната средина и ефект на заштеда на енергија. Во работниот процес, алуминиумски топчиња во складирање на топлина резервоарот го дели протокот на воздух на многу мали насоки на проток, а протокот на воздух формира силна грмотевица кога тече во телото на топлинска спроводливост, што може ефикасно да ја апсорбира топлината на површината на телото на топлинската спроводливост, така што регенеративниот горилник може често да се менува и брзо. Откако гасот тече низ регенераторот, температурата може да се искачи на само околу 100 ℃ пониска од температурата на димни гасови, а температурната ефикасност е поголема од 90%.

Предности:

Топката од алумина во корунд е изработена од индустриска алумина како главна суровина. Има карактеристики на мало собирање, температура на омекнување на висока температура, отпорност на корозија, висока јачина, големо складирање и празнење на топлина, добра стабилност на термички шок, добра топлинска спроводливост и мал број на топлинска експанзија.

Изглед:

Бел кристален чакал или топка. Во зависност од барањата, големините на топчињата се произведуваат од 1/8 до 2 инчи (толеранција ± 6% mm)


  • Претходно:
  • Следно: